Esküvő

Mulatós zenék napjainkban

Manapság újra reneszánszát éli az igazi mulatós zene, amely hazánkban régi időkre nyúlik vissza. Egy esküvő elengedhetetlen kelléke a lakodalmas zenekar, ami igazán megalapozza a jó hangulatot.

A 20. században kicsit háttérbe került a lakodalmas zene, amikor nyugatról beérkeztek hazánkba a diszkózenék. Majd a nyugatot követve rengeteg populáris, könnyűzenei alkotás született. Bár nem volt mindennapos a mulatós zene ekkor, ám a lakodalmakban azért elhangzottak.

A technika fejlődésével megint előtérbe került a lakodalmas zene, de ekkor már egy frissebb stílusban mutatkozott meg. Számtalan mulatós mix, modern feldolgozás készül napjainkban, melyek az idősek mellett, rengeteg fiatal rajongását is elnyerik.

A modern feldolgozásoknak köszönhetően a régi magyar dalok nem váltak köddé kultúránkból. Igen is legyünk büszkék arra, hogy a lakodalmas zene Magyarországé, egy olyan zenei stílus, amely teljesen egyedi a világon.

Te is szeretnéd esküvődön ezt a régi hagyományt feleleveníteni, vagy az ismert és közkedvelt mulatós nótákra megtáncoltatni a násznépet? Keresd esküvői zenekarunkat, és garantáljuk a felhőtlen szórakozást!

Cocktail Music Partyzenekar Hivatalos Weboldala